MATERIALS I MÈTODES

 

Que acabem cometent els mateixos errors, la majoria de les vegades, és una veritat absoluta. Un llarg camí ens portarà a carregar-nos de dubtes i experiències, que definiran a la fi i al cap, qui som, que volem fer, que ens agrada i que en traurem de tot plegat. Partim d’una activitat no professional i per tant no subjecta a pressions ni preses. Això és bo, però també dolent. Te de bo, el no estar subjecte a les pressions, ni econòmiques ni temàtiques i te de menys bo, que de vegades sense aquestes pressions, no s’avança i tendim a quedar encasellats en fer allò que ens agrada i ens és més fàcil i còmode. Aquí, plasmaré en diferents capítols, les meves experiències sobre les diferents tècniques utilitzades i el material.


Partim, d’una activitat molt centrada en la fotografia de natura; Paisatges i fauna. Amb equips adaptats a la temàtica, de vegades molt més cars que la resta, donat que sovint s’utilitzen tele-objectius. Vaig ser primer naturalista, especialitzat en fauna salvatge mediterrània i més concretament en rapinyaires i després fotògraf. Ha estat un avantatge inqüestionable la experiència sobre la fauna i alhora sobre els diferents espais naturals fotografiats, alguns dels quals, ja son uns clàssics en el mundillo de la fotografia de natura. El fet de dedicar-me encara, al seguiment d’alguna espècie amplament distribuïda pel territori, fa que passi molt de temps trescant per muntanyes i valls, fent de la fotografia una activitat si més no secundària i fotografiant allò que em va sortint sobre la marxa, encara que no sempre.


Així, vaig haver d’adaptar el material a tal circumstància, per tal d’intentar apropar-me als subjectes, tot i estar molt lluny i sense cap sistema d’amagatall. Però els millors resultats han estat amb equips lleugers, tot preparant el terreny i aconseguint que l’espècie a fotografiar estigui molt a prop de nosaltres. Això requereix projectes elaborats i treballats, molta il·lusió, temps, coneixements i sobretot constància. El primer capítol, tractarà de la màquina i en especial de la meva eina de batalla, la Canon EOS 1Dx.