Unes hores a Yellowstone i Gran Teton Parc


Un dia d’hivern, tot estant a la localitat de Jackson, a l’estat de Wyoming (USA), al bell mig de les Rocky mountains, vam decidir de fer una visita al Parc, ja que es troba a uns 80 km d’aquesta localitat.

Degut a les baixes temperatures i el gruix de neu, no era possible l’accés al Parc per l’entrada Sud, que és la natural des de Jackson, tenint que fer llavors, una volta de quasi 500 quilometres fins la localitat de Gardiner a l’estat de Montana, on l’accés al Parc, si era possible. Ens acompanyava de guia i intèrpret l’Angel Rodríguez (www.anrodphoto.com), coneixedor i visitant freqüent d’aquests paratges. A trec d’alba i amb temperatures de -20 graus i tot nevant amb visibilitat reduïda, l’estada va ser d’allò més hivernal. Les boirines, els tons grisos i el silenci abismal, donaven la sensació de trobar-nos a una glaciació. La imatge dels Bisontes amb el pelatge cobert de neu i gel, els feia encara més salvatges tot semblar aquell mite del llunyà Oest.Al llarg del dia el temps va millorar i en deixar de nevar, vam poder fins i tot fer alguna caminada. Això si, colgats fins la cintura.
Durant aquests hores màgiques, vam veure a més dels Bisontes, un llop gris estirat a la neu entre borrufades de neu, el coyote, l’àliga calva, l’antilocapra americana, cérvols i carneros. Val a dir, que vam poder recollir imatges dels paisatges desolats per l’incendi de l’any 1988 que va cremar 800.000 ha, la quantitat de bosc que es crema a Espanya en una dècada, tot veient com poc a poc el paisatge es va recuperant. Visitar Yellowstone durant aquesta època de l’any, suposava que ens quedàvem sense veure un dels protagonistes de la fauna del Parc: el Os Yogui, que estava dormint la seva nit hivernal. Però conèixer la realitat més dura de l’època hivernal, va ser tota una experiència fantàstica i diferent.