El Delta


El Parc Natural del Delta de l’Ebre, és la zona humida més important de la mediterrània. És també un paradís pels afeccionats a la fotografia de natura.
La importància i abundància de l’avifauna, la llum, les làmines d’aigua i els paisatges agrícoles i una important activitat rural, afavoreixen situacions i imatges molt plàstiques, que fa que les nostres màquines no deixin de disparar. Dins dels ambients humits, la varietat de paisatges que presenta el Delta és important, donat que podem trobar extenses platges de sorra, llacunes, canals, canyars, dunes i el mateix riu Ebre, com a veritable artèria del territori. Hi trobarem hides fixos a la vora des estanys, en llos estratègics, que podem aprofitar per a fer fotografies, i si disposem d’un telescopi, anar veient les diferents espècies amb detall. La grandària de l’espai també permet cercar llocs estratègics per fer les fotos i triar l’orientació en funció de la llum del moment.


Amb paciència i sent molt observadors, podem fotografiar, a més dels abundants
limícoles i camallargs, el Blauet, l’àliga peixatera, el falcó, l’àliga calçada, l’arpella i en definitiva qualsevol de les 300 espècies d’ocells que hi son presents en un moment o altre de l’any. A més, el Delta ens ofereix una gastronomia de la terra, basada en els seus productes i costums, com un atractiu més per a fer-hi una visita. Malgrat que la meva passió és la muntanya mediterrània, no puc deixar de passar unes hores molt de tant en tant, en aquest entorn únic. Us deixo un grapat de fotografies fet en dues jornades, on una llum esplèndida, va ser el millor dels regals.