Fotògraf

Antoni Borau

 

Després de tants anys, i encara no se perquè, les vivències de la Natura ara,  m’han d’entrar per l’objectiu de la càmera, o tinc la sensació de que em perdo alguna cosa.

Sempre he sentit una atracció per la fotografia. Ja de molt jove, vaig adquirir diferents equips, però el cost dels rodets , els revelats i sobretot, el  dels teleobjectius per fauna, va fer que tot fos un camí indefinit i sense progrés.

Amb l’arribada de l’era digital, el desconcert encara va ser més gran i em vaig desprendre de tot el material analògic. Poc a poc i veient els resultats i qualitat de les màquines digitals, el preu i les possibilitats que oferien per fer treballs  de seguiment de fauna, així com de fotografia en general, em vaig animar  a provar diferents equips. Ja en els primers moments, a banda de la qualitat, vaig entendre que el sistema oferia altres avantatges i utilitats. Es podien fer moltes fotografies sense cost i es podia rectificar sobre la marxa i per tant, la capacitat d’ experimentar en situacions que abans eren impensables, tot obrint-se un camí cap la fotografia més tècnica i de caire documental.

Perquè fins aleshores, la fotografia era un annex a la meva passió: la natura, el seguiment dels rapinyaires, els paisatges mediterranis i les meves estimades àligues.

Ara, la màquina és la meva companya inseparable i em segueix allà on vaig. Ja no puc caminar sense ella i no puc entendre una sortida o un viatge, sense la seva companyia. La fotografia, ja no és un afegit i en moltes de  les sortides és l’objectiu principal.

Especialment m’interessa el retrat del  mon de la Natura, però també,   tot allò que en un moment donat,  considero mereix un reportatge, o simplement em motiva en aquell moment

Nascut a la Sotonera (Osca),  l’any 59, soc membre del Cos d’Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya, professió que m’ho ha donat tot;  Des del desenvolupament de la meva passió personal (la natura i la muntanya), fins a l’estabilitat i recursos per poder avançar i desenvolupar activitats com la fotografia.